Nederlands eten en drinken

Net zoals in elk land heeft Nederland ook zijn eigen gerechten en drankjes.

Nederlanders eten vaak stamppot en soep, maar ook hutspot en zuurkool. Friet is ook iets wat populair is onder de Nederlands, hiernaast is haring ook iets wat populair is. Nederlanders doen namelijk aan haring happen. Naast deze gerechten heb je ook nog wat snacks die populair zijn in Nederland. 

De oliebollen zijn bijvoorbeeld ook heel populair in Nederland. Oliebollen worden vaak tijdens oud en nieuw gegeten. Op dat moment zijn ze het populairst. Bitterballen zijn ook een populaire snack in Nederland. Ook stroopwafels zijn populair en ook poffertjes zijn populair. Poffertjes zijn eigenlijk een soort kleine pannenkoeken. Ook drop wordt regelmatig gegeten in Nederland en ook speculaas is iets wat regelmatig wordt gegeten in Nederland.

Tompoes en Bossche bollen

Tompoes, Bossche bollen en vlaai wordt ook vaak gegeten in Nederland. En kaas wordt ook echt heel erg vaak gegeten in Nederland, want je kunt het als snack gebruiken, maar het is ook gewoon broodbeleg, dus dat is ideaal. Naast eten heb je ook nog drinken. Nederlanders drinken overdag vaak water, thee of koffie. Thee en koffie komen natuurlijk oorspronkelijk niet uit Nederland. Melk en andere zuiveldranken worden vaak bij het ontbijt gebruikt. 

Naast deze dranken heb je ook nog veel een veel meer typische Nederlandse dranken, zoals Aalbessenwijn, Abricotine, Advocaat, Appelwijn, Babbelwater, Bier Slemp en Chocolademelk. Chocolademelk is iets wat echt heel veel wordt gedronken in Nederland, vooral in de winter want dan heb je warme chocolademelk en dat is in de winter echt heel erg populair.

Dit zijn de populaire gerechten, drankjes en snack in Nederland, maar elk land heeft zo weer iets anders.

In België is friet het populairst, daarna komt mosselen met friet en na mosselen met friet komt Vlaamse stoofvlees, daarna komt de Luikse of de Vlaamse wafel en na de Luikse of de Vlaamse wafel komt de Vol-au-vent en hierna komen de gehaktballetjes met krieken en na de gehaktballetjes met krieken komt het witloof uit de oven en daarna komen de garnaalkroketten. Hierna komt de Gentse waterzooi en na de Gentse waterzooi komt de paling in het groen en als laatst komt de stoemp, dit is eigenlijk gewoon een ander woord voor stamppot.

jakub-kapusnak-4f4YZfDMLeU-unsplash