Culemborg is een populaire kleine handelsstad aan de Lek. Het groeit relatief het snelst van alle gemeenten in de Betuwe. Naast er relaxed te winkelen, van zijn cultuur en historische binnenstad te genieten, is het ook aangenaam groen wonen in Culemborg. Steeds meer Randstedelingen verhuizen graag naar Gelderse gemeenten zoals Culemborg. 

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek is deze regio behoorlijk in trek bij huizenzoekers. Een belangrijke reden hiervoor kan zijn dat de huizen daar nog ‘enigszins betaalbaar’ zijn. Tenminste, als je dit met de woningen in de Randstad vergelijkt. Maar wat nu als je er een leuk huis vindt, waar nog wat werk aan gedaan moet worden om het interieur een stuk aantrekkelijker te maken. Wat zijn dan unieke manier om je huis in Culemborg te verbouwen?

Transformeer je keuken

De keuken is ongetwijfeld de belangrijkste ruimte in je huis. Het is immers de plek die jouw lichaam voedt en je op alle uitdagingen van de dag voorbereidt. Het is daarom ook zeer belangrijk om deze kamer met voldoende eer te behandelen.

Je kunt het uiterlijk van jouw nieuwe keuken echt met je fantasie beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan gedurfde keukenkast ontwerpen en het plaatsen van een keukeneiland. Of het installeren van geavanceerde roestvrijstalen apparaten. Plus vergeet uiteraard ook niet een vleugje van persoonlijke accenten toe te voegen.

Regel een badkamer renovatie

Bij het verbouwen van je huis is de badkamer een cruciale plek om rekening mee te houden. Zelfs een bescheiden badkamerrenovatie doet hier al wonderen. Een unieke manier om de leefruimte in jouw woning te optimaliseren, is door voor een badkamer op zolder te kiezen.

Het creëren van een zolderbadkamer is relatief goedkoop, gezien het feit dat de structuur van deze kamer al gebouwd is. Wat zolders van donkere en stoffige plaatsen onderscheidt en in lichte, uitnodigende ruimtes transformeert is veel natuurlijk licht. De dakramen van Bouw-handel zorgen gelukkig voor voldoende zonlicht en ventilatie om hier een zeer aangename verblijfplaats van te maken.

Upgrade jouw huis naar een smart home

Technologie vordert met elke dag die voorbijgaat en het bezit van een smart home wordt daarbij bijna een absolute noodzaak. Slimme huizen werden in het verleden vaak als een onderdeel van een luxe levensstijl beschouwd, maar het is nu een belangrijk onderdeel van ons moderne leven geworden.

Elk huis kan een slim huis zijn. Zo’n smart home zorgt ervoor dat jij niet alleen veel elektriciteit bespaart en zo dus jouw energierekening verlaagt. Je kunt jouw huis daarbij ook overal met je smartphone beheren. Het maakt je leven zo niet alleen een stuk comfortabel, maar vaak ook een behoorlijk stuk veiliger.

Breid je leefruimtes buiten uit

Er is geen betere plek om te ontspannen en plezier te hebben dan in je achtertuin, tenminste als het weer dat toelaat. Als jouw achtertuin een beetje saai is, dan zijn er allerlei methoden om deze aantrekkelijker te maken. Om jou zo de vrijheid te geven om optimaal van je huis te genieten. 

Dit kan onder meer door alternatieve zitplaatsen te scheppen en extra privacy toe te voegen. Het vereist natuurlijk ook comfortabel tuinmeubilair, want zonder dit is de buitenruimte bijna nutteloos. Deze meubels moeten daarom aanpasbaar, ultra comfortabel, weerbestendig en idealiter multifunctioneel zijn. En net als bij jouw binnenruimte kan een buitenkeuken in de warmere maanden ook het hart van je buitenruimte zijn.

Uiteindelijk valt er te concluderen dat je met een zorgvuldige verbouwing, een goede planning en mooie ideeën, van ieder huis in Culemborg zeker wel het huis van jouw dromen kunt maken.